Briti peaminister Rishi Sunak rõhutas jätkuvat sõjalist toetust Ukrainale

BNS
Copy
Rishi Sunak Riias Ühisekspeditsiooniväe (JEF) partnerriikide riigipeade ja valitsusjuhtide kohtumisel, 19. detsembril 2022. a.
Rishi Sunak Riias Ühisekspeditsiooniväe (JEF) partnerriikide riigipeade ja valitsusjuhtide kohtumisel, 19. detsembril 2022. a. Foto: Valda Kalnina/EPA/Scanpix

Ukraina abistamiseks on oluline jätkata sõjalist toetust ning vähendada Venemaa võimalusi hankida sõjapidamiseks ressursse, ütles Briti peaminister Rishi Sunak Riias Ühisekspeditsiooniväe (JEF) partnerriikide riigipeade ja valitsusjuhtide kohtumisel.

Briti peaminister märkis, et tänu Ukraina rahva otsustavusele on Vene president Vladimir Putin hakanud aru saama, et ei suuda võita lahinguväljal, ning eskaleerib seetõttu konflikti, põhjustades ukrainlastele kohutavaid tagajärgi.

Sunaki sõnul on peamine prioriteet anda Ukraina rohkem sõjalist abi, muu hulgas rohkem kaitsesüsteeme, suurtükke ja soomukeid. Järgmisel aastal on Suurbritannia lubanud anda Ukrainale sõjalist abi samas või isegi suuremas mahus kui tänavune 2,3 miljardit naelsterlingit (2,64 miljardit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles