Põhja-Saksamaal hukkus rongis pussitamises kaks inimest

Copy
Politsei ja kiirabiteenistused pärast pussitamist Brokstedti jaamas.
Politsei ja kiirabiteenistused pärast pussitamist Brokstedti jaamas. Foto: Jonas Walzberg/AP/Scanpix

Põhja-Saksamaal sai täna rongis aset leidnud pussitamises surma kaks ja viga veel mitu inimest, teatas politsei, lisades, et kahtlusalune on tabatud.

Noarünnak leidis aset Hamburgi-Kieli marsruudil sõitnud rongis, ütles politsei kõneisik. Kahtlusalune võeti vahi alla Brokstedti rongijaamas.

Pole vahetult selge kui paljud kannatada said või kui raskes seisundis nad on. Meedia andmeil sai haavata umbes viis inimest.

Schleswig-Holsteini liidumaa siseminister Sabine Sütterlin-Waack ütles, et on rünnakust vapustatud ja avaldas kaastunnet ohvrite lähedastele.

Ta lisas, et föderaalpolitsei ja kohalik politsei teevad rünnaku ajendi selgitamisel tihedat koostööd.

Saksa riiklik raudteefirma teatas, et osa väljumisi Hamburgi-Kieli liinil on uurimise läbiviimiseks tühistatud.

Saksamaal on viimastel aastatel sooritatud mitu noarünnakut, millest osa on toime pannud äärmuslased, teised aga tõsiste vaimsete probleemidega isikud.

Mais 2021 määrati eluaegne vanglakaristus süürlasest džihadistile, kes pussitas Dresdenis surnuks mehe ja vigastas raskelt tema partnerit. Rünnaku ajendiks oli homofoobia.

Detsembris mõisteti 14 aastaks vangi Süürias sündinud mees, kes vigastas rongis islamistlikus noarünnakus nelja inimest.

Lisaks saatis Saksa kohus mullu psühhiaatrilisele ravile somaallase, kes pussitas 2021. aastal Würzburgis surnuks kolm inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles