Putin meenutas pöördumises Prigožinit: ta oli andekas ärimees (2)

Copy
Wagner Grupi asutaja Jevgeni Prigožin ja Vladimir Putin.
Wagner Grupi asutaja Jevgeni Prigožin ja Vladimir Putin. Foto: Misha Japaridze

Venemaa riigijuht Vladimir Putin kinnitas tänaõhtuses videopöördumises erasõjafirma Wagner juhi Jevgeni Prigožini hukkumist ning avaldas kaastunnet tema lähedastele.

Putini väitel sai ta Prigožiniga juhtunust teada alles täna hommikul. Videopöördumises avaldas ta kaastunnet hukkunu lähedastele ning meenutas Prigožinit peamiselt heade sõnadega, pidades teda «andekaks ärimeheks».

«Ma teadsin Prigožinit pikka aega, alates 1990. aastate algusest. Tal oli keeruline elutee ja ta tegi elus suuri vigu, aga ta suutis saavutada ka vajalikke tulemusi, nii enda jaoks kui ka, kui ma talt viimastel kuudel midagi ühiseks hüvanguks palusin,» ütles Putin, viidates juuni lõpus toimunud wagnerlaste mässukatsele.

Riigijuhi sõnul naasis Prigožin tema teada eile alles Aafrikast. Prigožiniga seotud Vene sotsiaalmeediakanalid kirjutasid paar päeva tagasi, et Prigožin värbab võitlejaid Aafrikas töötamiseks ning kutsub üles Vene investoreid paigutama raha Kesk-Aafrika Vabariiki sealse Vene Maja kaudu.

Venemaa riiklik lennundusamet Rosaviatsia teatas eile õhtul, et eile õhtul Tveri oblastis alla kukkunud lennuki pardal olid teiste seas nii Prigožin kui ka samuti Wagneri juhtkonda kuulunud Dmitri Utkin.

Putin kinnitas täna, et esialgsed andmed näitavad, et pardal oli veel wagnerlasi. «Ma tahaksin märkida, et need olid inimesed, kes andsid olulise panuse meie ühisesse võitlusesse neo-natside režiimiga Ukrainas,» ütles Putin. «Me jätame selle meelde, me ei unusta seda.»

Putin teatas täna, et juhtumit asutakse kindlasti uurima, kuid ütles, et see võtab aega. «Seda viiakse läbi põhjalikult ja jõutakse järelduseni. Selles ei ole kahtlust,» ütles ta telepildis, millest oli näha kohtumist Ukraina isehakanud Donetski rahvavabariigi Deniss Pušiliniga.

Venemaa eriolukordade ministeerium teatas neljapäeval, et leitud on kõigi Tveri lähedal alla kukkunud lennuki pardal olnud 10 inimese surnukehad.

«Allakukkumispaigast on leitud 10 inimese - seitsme reisija ja kolme meeskonnaliikme surnukehad,» ütles ministeeriumi kõneisik, lisades, et otsimisoperatsioon on lõpule viidud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles