Viis ÜRO agentuuri: humanitaarolukord Gaza sektoris on katastroofiline

Copy
Mees kandmas süles haavatud tüdrukut pärast Iisraeli õhurünnakut Gazas  21. oktoobril.
Mees kandmas süles haavatud tüdrukut pärast Iisraeli õhurünnakut Gazas 21. oktoobril. Foto: MOHAMMED SABER / EPA / Scanpix

Humanitaarolukord Gaza sektoris on katastroofiline, teatasid laupäeval viis ÜRO agentuuri, kutsudes suurendama rahvusvahelist abi ajal, mil tingimused tiheda asustusega piirkonnas pidevalt halvenevad.

Avaldus edastati samal päeval kui Iisraeli sõjavägi teatas, et hoogustab rünnakuid Gazale suurendamaks survet seal võimul olevale palestiina äärmusorganisatsioonile Hamas, ja kõrged sõjaväelased hoiatasid, et ollakse valmis sisenema sellele territooriumile.

«Rohkem kui 1,6 miljonit inimest vajab Gazas hädasti humanitaarabi,» ütlesid agentuurid, teiste seas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) ja lasteorganisatsioon (UNICEF) ühisavalduses.

«Lapsed, rasedad naised ja eakad inimesed on kõige haavatavamad. Ligi pool Gaza elanikkonnast on lapsed,» rõhutati avalduses.

«Gaza oli meeleheitlikus humanitaarolukorras enne hiljutist vaenutegevust,» lisasid agentuurid.

«Praegu on see katastroofiline. Maail peab tegema enamat.»

Avaldusele kirjutasid lisaks WHO-le ja UNICEF-ile alla ka Maailma Toiduprogramm (WFP), arenguagentuur UNDP ja rahvastikuagentuur UNFPA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles