Venemaal peeti kinni viis ajakirjanikku, üks teatas peksmisest

Copy
Politseikontroll Peterburis.
Politseikontroll Peterburis. Foto: Anatoly Maltsev / EPA / Scanpix

Moskva politsei pidas viimase ööpäeva jooksul kinni viis sõltumatut ajakirjanikku, ühe sõnul peksti teda vahi all, teatas inimõiguste ühendus OVD-Info täna.

SOTAvisioni ajakirjanik Antonina Favorskaja toimetati eile hilisõhtul ülekuulamisele pärast kümne päeva pikkuse vanglakaristuse kandmist vanglas surnud opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi hauale lillede asetamise eest.

Tema kolleegid Aleksandra Aštakova ja Anastasia Musatova, kes tulid talle kinnipidamiskeskusesse vastu, peeti samuti kinni, teatas SOTA.

Täna varahommikul vahistati SOTA reporter Jekaterina Anikievitš ja RusNewsi reporter Konstantin Žarov, kes peeti kinni Favorskaja kodu lähedal filmides.

Žarov ütles RusNewsile, et filmimine võis olla kinnipidamise põhjus, kuid OVD-Info sõnul on selgusetu, milles neid süüdistatakse.

«Nad ütlesid meile, et me oleme narkomaanid ja jõlgume siin selge eesmärgita,» märkis Žarov.

«Nad ei väljastanud vahistamisraportit, kuigi nad lõid mind, panid mulle jala pähe, väänasid mu sõrmi, mõnitasid mind, kui ma üritasin püsti tõusta ja nõudsid, et ma näitaksin ette oma seljakoti, nagu seal võinuks lõhkeainet olla,» lisas mees.

Kreml on muutnud ajakirjanike töö pärast täiemahulist invasiooni Ukrainasse veelgi keerulisemaks, vahistades ja trahvides neid, kes ei nõustu Kremli narratiividega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles