Saksa välisminister külastab pärast 22-aastast pausi Iraaki

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier
Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier Foto: Reuters / Scanpix

Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier lendas täna üllatusvisiidile Iraaki, tegemist on esimese taolise külastusega viimase 22 aasta jooksul.


Plaanide järgi kohtub Steinmeier president Jalal Talabani, peaminister Nuri al-Maliki ja välisministri Hoshyar Zebariga, vahendas AFP.

Steinmeieri sõnul soovib Saksamaa aidata Iraaki ülesehitustöödel.

Saksa tipp-poliitik astub Prantsuse presidendi Nicolas Sarkozy jälgedes, kes eelmisel nädalal külastas esimese USA juhitud koalitsiooni mitte kuuluva Euroopa riigi liidrina Saddami-järgset Iraaki.

«Iraagi valitsus on saanud hakkama tähtsate edusammudega riigi stabiliseerimisel viimastel kuudel,» ütles Steinmeier ajakirjanikele enne äralendu.

«Minu visiit näitab, et me soovime toetada uut Iraaki, kui see liigub kindlustatud demokraatia ning religiooni ja rahvusgruppide vahelise rahumeelse tasakaalu suunas,» ütles ta.

Prantsusmaa ja Saksamaa vastustasid 2003. aastal USA juhitavate koalitsioonivägede sissetungi Iraaki, mille käigus kukutati võimult Saddam Hussein.

Saksamaa välisminister käis viimati Iraagis 1987. aastal, seega kolm aastat enne ÜRO kehtestatud majandussanktsioone, mille taga oli Iraagi invasioon Kuveiti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles