Vene kohalikel valimistel võidutses Ühtne Venemaa

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa võimuerakond Ühtne Venemaa noppis võidu piirkondlikel ja kohalikel valimistel, keskvalimiskomisjoni väitel möödusid need ilma vahejuhtumiteta.


Mitmed opositsioonierakonnad, eelkõige Kommunistlik Partei, kahtlustavad valimispettust,

Lenta.ru.

Peaminister Vladimir Putini ja president Dmitri Medvedevi selja taga olev Ühtne Venemaa ei suutnud koguda häälteenamust aga Tveri linna duumas, jäädes kommunistide järel teisele kohale.

Esialgsete valimistulemuste põhjal haarab võimupartei liidripositsiooni aga kõigis üheksas piirkonnas.

Eile hilisõhtuste andmete järgi kogus Ühtne Venemaa Tatarstani Vabariigis 94,87 protsenti häältest, Neenetsi autonoomses ringkonnas 72 protsenti häältest, Arhangelski oblastis 74,64 protsenti, Kabardi-Balkaari Vabariigis 71,58 protsenti, Hakassia Vabariigis 55,89 protsenti, Brjanski oblastis 65,14 protsenti, Vladimiri oblastis 52,99 protsenti, Volgogradi oblastis 54,60 ja Karatšai-Tšerkessia autonoomses piirkonnas 52,85 protsenti.

Keskvalimiskomisjoni esimees Vladimir Tšurov rõhutas, et nimetatud on esialgsed tulemused. Täpsed andmed selguvad täna.

Ühtse Venemaa kõrgeima nõukogu esimees Boriss Grõzlov oli juba varem teatanud, et partei näitas kõrget tulemust kõigis linnades ja regioonides, kus valiti kohalike võimuorganite uusi koosseise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles