Šotimaa plaanib seadustada homoabielud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Šotimaa teatas täna plaanist saada esimeseks Suurbritannia osaks, mis legaliseerib geiabielud.

Šotimaa asepeaministri Nicola Sturgeoni sõnul esitab valitsus sellel aastal seaduseelnõu, mis lubab homoabielude sõlmimist alates 2015. aasta algusest.

Sturgeoni sõnul on otsus õige ning valitsus «on pühendunud õiglasele ja võrdsele Šotimaale», vahendas AFP.

Võrdõiguslikkuse grupid on otsuse heaks kiitnud, kuid kirikujuhid mõistsid selle hukka. Šotimaa katoliku kiriku esindaja ütles, et plaan on «ohtlik sotsiaalne eksperiment».

Teadaanne tuli pärast seda, kui 65 protsenti 80 tuhandest Šotimaa valitsuse konsultatsioonis osalenud inimest toetasid samasooliste abielusid.

2005. aastal võeti Suurbritannias vastu seadus, mis lubab samasoolistel omavahel moodustada tsiviilliidu. Samuti annab see geipaaridele heteroseksuaalsete paaridega võrdsed õigused, kuid seda ei saa ametlikult abieluks nimetada.

Briti valitsus on lubanud, et homoabielud legaliseeritakse 2015. aastaks hoolimata mõne konservatiivse partei liikme vastuolule.

Šotimaa valitsus, mida juhib Šoti Rahvuslik Partei, seisab eraldi Londonist ning neil on õigus vastu võtta oma seadusi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles