USAs põrutas reisibuss vastu silla tugisammast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illnois kiirteel vastu silla tugisammast sõitnud Megabusi reisibuss.
Illnois kiirteel vastu silla tugisammast sõitnud Megabusi reisibuss. Foto: SCANPIX

USAs Illinois kiirteel sõitis kahekordne buss eile vastu silla tugisammast, vähemalt üks inimene sai surma ning rohkem kui 30 inimest vigastada, ütlesid võimuesindajad.

Õnnetuses sai surma 24-aastane India naine Aditi R. Avhad, teatas Illinois osariigi politsei esindaja Brad Lemarr. 33 inimest viidi vigastustega kohalikesse haiglatesse, vahendas AP.

«Inimesed karjusid ja nutsid,» ütles 16-aastane reisija Baysha Collins, kes oli teel St. Louisesse, et oma sugulasi külastada. «Kõikjal oli verd. Ma olin šokis.»

Megabusi pressiesindaja Amanda Byersi sõnul oli Chicagost Kansas Citysse teel olnud bussis 81 reisijat. Samuti pidi buss vahepeatused tegema Missouri osariigi linnades St. Louises ja Columbias.

«Me ei tea, mis juhtus,» ütles üks politseinikest. «Keegi teatas meile, et tegu oli olnud katkise rehviga, kuid me ei ole seda veel kinnitanud.»

Hiljuti sagenenud bussiõnnetuste tõttu on hakatud kaaluma karmimaid bussieeskirju.

2010. aasta septembris hukkus neli inimest, kui kahekordne Megabusi sõiduk põrutas New Yorgi osariigis vastu liiga madalat silda. Bussijuht mõisteti süüdi surmade põhjustamises.

2011. aasta mais hukkus 15 inimest, kui New Yorki sõitev buss kaldus teelt välja. Kaks päeva hiljem sõitis teine buss New Jersey osariigis teelt välja ning sööstis vastu silla tugiposti, juht ja üks reisijatest said surma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles