Vene julgeolekujõud tapsid Siberi pantvangivõtja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene miilitsad.
Vene miilitsad. Foto: Interfax/SCANPIX.

Vene julgeolekujõud tapsid reede õhtul Siberi söekaevanduste piirkonnas pangas relva ähvardusel pantvange võtnud tundmatu mehe ning pantvangid seejuures viga ei saanud.


Kemerovo oblasti võimudele viidates teatas sellest uudisteagentuur RIA Novosti.

Tulirelva ja granaadiga relvastatud mees võttis oblastikeskusest Kemerovost umbes 90 kilomeetri kaugusel lõunas asuvas Leninsk-Kuznetski linna Ursa-Banki hoones varem pantvangi viis pangatöötajat - kolm meest ja kaks naist. Vene uudisteagentuuride teatel oli üks naistest lapseootel.

Miilits sai teate pantvangidraama kohta kella seitsme paiku kohaliku aja järgi. Pantvangivõtja nõudis lennukit, raha ja oma sõbra vabastamist vahi alt, samuti võimalust koos sõbraga regioonist lahkuda.

Sündmuskohale suundus Kemerovo oblasti kuberner Aman Tulejev, kellel on varem õnnestunud mitmel korral edukalt pantvangivõtjatega kõnelusi pidada. Kuberner rääkis riiklikule telekanalile Vesti, et pantvangivõtja muutis kogu aeg oma nõudmisi.

Operatsiooni verise lõpu kohta täpsemadandmed veel puuduvad. Miilits kontrollib hoonet ja otsib võimalikku lõhkeseadeldist, sesttapetu oli enne ähvardanud panga õhku lasta.

Kemerovo oblastit, mis on Venemaa suurim söetootmispiirkond, on rängalt tabanud majanduskriis, kuna peamised terasetootjad on kärpinud koksisöe tarbimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles