Skandaalne Limonov lubab pealinna Siberisse viia

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Limonov.
Eduard Limonov. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene natsionaalbolševiku partei (NBP) liider ja rajaja Eduard Limonov lubas presidendiks saades pealinna Moskvast Siberisse viia.


Skandaalne kirjanik ja poliitik on avaldanud soovi kandideerida 2012. aastal toimuvatel presidendivalimistel ja täna avalikustas ta oma valimisprogrammi, vahendas Interfax.

Oma toetajatele saadetud teates lubas Limonov muu hulgas viia Venemaa pealinna Lõuna-Siberisse, riigistada nafta- ja gaasitööstuse, arendada põllumajandust ja ehitada odavaid elamuid.

Lisaks sellele lubas Limonov viia eliidi hulgas läbi totaalse puhastustöö ja heita lõplikult kõrvale moraalselt pankrotistunud nõukogude nomenklatuuri ja selle järglased.

Limonov lubas tuua Venemaa välja ka ülemaailmsest majanduskriisist. Selleks tuleb tema hinnangul keelustada kapitali väljavedu, külmutada toiduainete hinnad, kehtestada progressiivne maksusüsteem ning vabastada vaesed eluaseme ja avalike teenustega seotud kulutustest.

Möödunud presidendivalimiste eel keelustas Moskva kohus Limonovi juhitud opositsioonilise liikumise. Vahetult enne seda oli riigiduuma võtnud vastu otsuse, millega keelustati riigis äärmuslike poliitiliste liikumiste tegevus.

1943. aastal Tšernoretšjes sündinud kirjanik ja poliitik lahkus 1974. aastal NSV Liidust ja elas kuni 1992. aastani New Yorgis ja Pariisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles