Vene kosmoselaev jõudis ISSi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelased Oleg Novitski (all) ja Jevgeni Tarelkin (ülal) ning ameeriklane Kevin Ford enne starti rahvusvahelisse kosmosejaama.
Venelased Oleg Novitski (all) ja Jevgeni Tarelkin (ülal) ning ameeriklane Kevin Ford enne starti rahvusvahelisse kosmosejaama. Foto: SCANPIX

Kahe päeva eest Vene kosmoselaeva Sojuz TMA-06M pardal rahvusvahelise kosmosejaama (ISS) poole startinud kaks venelast ja ameeriklane jõudsid täna pärale.

Üleeile Kasahstanis asuvalt Baikonuri kosmodroomilt startinud kosmoselaev, mille meeskonda kuuluvad Vene kosmonaudid Oleg Novitski ja Jevgeni Tarelkin ning ameeriklasest astronaut Kevin Ford, põkkus täna edukalt ISSiga, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Kosmosejaamas on nüüd kokku kuus inimest. Juba varem viibisid ISSis missioonil ameeriklane Sunita Williams, venelane Juri Malentšenko ja jaapanlane Akihiko Hoshide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles