G20 kohtumisel on veel kolm lahtist küsimust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad täna hommikul Londoni börsihoone ees monopoli mängimas.
Meeleavaldajad täna hommikul Londoni börsihoone ees monopoli mängimas. Foto: AFP / Scanpix

Briti majandusminister Peter Mandelsoni sõnul on tänasel G20 tippkohtumisel veel kolm lahtist küsimust: meetmed maailmakaubanduse edendamiseks, Rahvusvahelisele Valuutafondi rahastamine ja maksuparadiiside käsilevõtmine.


Stiimulipakettide saatus sõltub tema sõnul täpsest sõnastusest. Briti peaminister Gordon Brown hindab Mandelsoni sõnul praegusi numbreid liiga väikesteks, vahendas BBC.

Umbes tunni aja eest 64-kohalise hommikusöögilaua taga kõnelusi alustanud riikide seisukohtadest annavad üksteisele teada «šerpad» ehk osalevate riikide ja rahvusvaheliste organisatsioonide pealäbirääkijad, kelle ülesandeks on ka pidevalt täiendada tippkohtumise ühisavalduse teksti kõnelustesaali kõrval asuvas ruumis.

Londonis täna jätkuma pidanud meeleavaldused pole seni jumet hakanud võtma. Londoni börsihoone ette on kogunenud vaid 40 demonstranti. Tippkohtumise asupaiga Exceli konverentsikeskuse juurde on praeguseks jõudnud vaid kümmekond meeleavaldajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles