Meeleavaldajad peavad rahutusi politsei mureks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Strasbourg'i politsei pidas kinni sadakond NATO-vastast.
Strasbourg'i politsei pidas kinni sadakond NATO-vastast. Foto: Reuters / Scanpix

Juba kolmapäevast saadik Strasbourgi lõunaservas laagrit pidavad NATO-vastased leiavad, et hoolimata võimude keelust on neil täielik õigus blokeerida tippkohtumise toimumispaika viivaid tänavaid ning vägivaldsete kokkupõrgete ärahoidmine on politsei mure.


Eile laagris ettevalmistustega ametis olnud demonstrantide tööpäev algab ühenduse Ei NATO-le esindaja Christoph Kleineri sõnul täna hommikul kell kuus. Siis püüavad nad blokeerida tänavaid, mida mööda suunduvad NATO maade tipp-poliitikud Strasbourgi Palais de la Musique et des Congrèsi.



«Tahame, et tuhanded inimesed neid rahumeelselt takistaksid,» jutustas ta Postimehele. «See on nende selge «ei» sõjapoliitikale.»



Pärimisele, mida on patsifistide meeleavalduse korraldajad teinud võimalike vägivaldsete kokkupõrgete ärahoidmiseks, vastas Kleiner, et see küsimus tuleb esitada politseile. «Olen veendunud, et meeleavaldajad omavahel kokku ei põrka,» lisas ta.



Eile andsid NATO-vastaste olemasolust Strasbourgi südalinnas ja Palais de la Musique et des Congrèsi ümbruses märku vaid üksikud vikerkaarelipud kirjadega «PACE» ja «No to NATO». (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles