Prantsusmaa toetab Palestiinale ÜROs kõrgema staatuse andmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse välisminister Laurent Fabius ütles, et Prantsusmaa on pikka aega toetanud palestiinlaste riikluspüüdeid.
Prantsuse välisminister Laurent Fabius ütles, et Prantsusmaa on pikka aega toetanud palestiinlaste riikluspüüdeid. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa kinnitas täna, et kavatseb sel nädalal ÜROs hääletada Palestiinale senisest kõrgema, mitteliikmest vaatlejariigi staatuse andmise poolt.

Prantsuse välisminister Laurent Fabius ütles parlamendi alamkojas, et Prantsusmaa on pikka aega toetanud palestiinlaste riikluspüüdeid ja jah-hääl ÜROs on selle poliitikaga kooskõlas, vahendas BBC.

Palestiinlased paluvad ÜRO Peaassambleelt oma staatuse tõstmist. Praegu on nad alalised vaatlejad, kuid soovivad saada mitteliikmest vaatlejariigiks. Hääletus toimub selle nädala teisel poolel.

ÜRO Julgeolekunõukogu alaline liige Prantsusmaa on esimene Euroopa suurriik, mis Palestiinale selles küsimuses avalikult toetust on avaldanud.

Staatuse tõstmine lubaks palestiinlastel võtta osa peaassamblee debattidest ja suurendaks ka nende võimalusi liituda ÜRO agentuuride ja Rahvusvahelise Kriminaalkohtuga.

Palestiina omavalitsuse president Mahmoud Abbas üritas 2011. aastal pürgida ÜRO täisliikmeks, kuid ei pälvinud julgeolekunõukogu toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles