Video: ülevaade olukorrast Afganistanis

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väga paljudel põhjustel tasub alanud aastal olla Afganistani suhtes optimistlik, väitis intervjuus NATO telekanalile Rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude (ISAF) asejuht kindralleitnant Jim Dutton.

 

 

Põhja-Afganistanis telekanaliga rääkinud Dutton märkis, et nii seal kui riigi lääneosas on olukord suhteliselt rahulik. Mässuliste tegevusest eriti märke pole.

Ida-Afganistanis on talve lõppedes valitsusvastased võitlejad taas pead tõstma hakanud. Kuid võrreldes eelnevate aastatega on olukord siiski suhteliselt rahulik.

Lõuna kohta tunnistas Dutton, et seal on probleeme. Keeldus olukorda aga siiski patiseisuks nimetamast – see ei peegelda tema sõnul sugugi seda suurepärast tööd, mida rahvusvahelised sõdurid mainitud alal teevad. (Selle jutu taustaks jooksid pildil parajasti Eesti sõdurid, kes teenivad Helmandi provintsis.)

Lõppkokkuvõttes leidis Dutton, et on siiski optimistlik: eriti seetõttu, et Ameerika Ühendriigid toovad juurde lisavägesid, Afganistani enda armee kasvab ja kohaliku politsei treening paraneb ning ÜRO teeb jõupingutusi võitlemaks oopiumikasvatusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles