Ukraina sõdurid likvideerivad lumetormi tagajärgi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid likvideerivad lumetormi tagajärgi.
Ukraina sõdurid likvideerivad lumetormi tagajärgi. Foto: SCANPIX

Ukraina relvajõud hakkavad likvideerima lumetormi tagajärgi Tšernivtsi, Lvivi, Ivano-Frankivski, Ternopili ja Hmelnõtski oblastis, teatas Ukraina kaitseministeerium.

«Ilmaolude tagajärgede likvideerimisele on kaasatud Ukraina relvajõudude 350 sõjaväelast ja 30 raskemasinat. Veel 20 masinat on reservis ja vajaduse tekkimisel on nad valmis kohe täienduseks minema,» teatas Ukraina kaitseminister Dmitro Salamatin.

Lumetormi tagajärgede likvideerijad on keskendunud lumekuhjade eemaldamisele Kiievi - Tšopi maanteelt Lvivi oblastis Jassinovka asula lähedal. Ukraina kaitseministeeriumis ja relvajõudude peastaabis on loodud tormitagajärgede likvideerimiseks operatiivgrupp.

Nagu teatati, seisab ilmastikuolude tõttu 15.-16. detsembril ummikus umbes 1000 sõidukit. Samuti on lumehangede tõttu ajutiselt katkenud liiklus Lvivi oblastis Buski ja Brodi linna vahel. Liiklusinspektsioon kutsus juhte sõitudest hoiduma sellel trassil.

Ukraina eriolukordade ministeerium teatas samas, et Kiievi - Tšopi maanteel seisavad autod 20 kilomeetri pikkuses ummikus.

«Bugski ja Brodovski rajooni vahel on tugevate lumesadude tõttu umbes kahekümne kilomeetri pikkune ummik. Tee puhastamist raskendab tugev lumine tuul - mõne minuti pärast, kui tehnika on läbi läinud, ummistub tee uuesti,» teatas agentuurile Interfax Lvivi oblasti eriolukordade ministeeriumi pressiteenistuse juht Pavlo Vassilenko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles