Sajad noorukid mürgeldavad Göteborgis internetis levitatud piltide pärast

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud ja noorukid Göteborgi kesklinnas.
Politseinikud ja noorukid Göteborgi kesklinnas. Foto: SCANPIX

Sajad Rootsi noorukid mürgeldavad piltide levitamise pärast Göteborgi gümnaasiumi ees, mistõttu tiirutab piirkonna kohal politseikopter ja koolimaja lähistel on ligi 30 politseiautot.

Noorukid tahavad teada, kes on levitanud sotsiaalmeediast võetud fotosid Instagram-leheküljel, mis on lühikese ajaga kogunud tuhandeid klikke. Piltidel olevate nappides riietustes tüdrukute kohta on seal tõsiseid solvanguid.

Kuulujuttude järgi on fotosid edastava Instagram-lehekülje loonud neiu kõnealuse kooli ehk Plusgymnasieti õpilane.

Politseinikud üritavad hoida inimesi koolimajast eemal. Vihased noorukid on loopinud kivide ja pudelitega korrakaitsejõude, mööduvaid inimesi ja mööda sõitnud autosid, rääkis Västra Götalandi lääni politsei pressiesindaja Björn Blixter ajalehele Aftonbladet.

Kool palus vanematel oma lapsed sündmuskohalt ära viia. Ka paluti teistel koolidel oma õpilasi rahustama tulla.

Mürgel sai alguse, kui üks Instagrami kasutaja palus vihjeid Göteborgi libude kohta. Seejärel riputati sinna üles enam kui 200 pilti 13-14aastastest tüdrukutest, kusjuures osadel piltidel on ka nimi all.

Pildid on kopeeritud Facebookist ja Twitterist ning need on olnud Instagram-lehel väljas ühe ööpäeva.

Facebooki pandud üleskutse tulla koolimaja juurde meelt avaldama kogus vähemalt 600 vastust, rääkis politsei pressiesindaja Fredrik Dahlgren uudisteagentuurile TT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles