Hiina keelas ohvitseridele luksuslikud banketid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina sõjaväelased 13. detsembril Nanjingi veresauna 75. aastapäevaks korraldatud mälestustseremoonial.
Hiina sõjaväelased 13. detsembril Nanjingi veresauna 75. aastapäevaks korraldatud mälestustseremoonial. Foto: SCANPIX

Hiina sõjaväeohvitseridele ei korraldata edaspidi luksuslikke pidusööke, kus tarvitatakse ka kangemaid napse, teatas täna riiklik meedia Pekingi uuest sammust korruptsioonivastases võitluses.

Ajaleht China Daily tsiteeris riikliku uudisteagentuuri Xinhua teadet, mille kohaselt tegi uued reeglid eile teatavaks sõjaväe keskkomisjon. Sarnased reeglid kehtestati selle kuu algul ka kommunistliku partei ametnikele, vahendas AFP.

Tegemist on Hiina uue juhtkonna sooviga saata selge signaal, et võitleb võimuesindajate pillava elustiili vastu.

Uudise kohaselt ei sisalda kõrge auastmega ohvitseridele korraldatavad vastuvõtud enam kanget alkoholi ja luksuslikke pidusööke, ühtlasi loobutakse tervitusloosungitest, punastest vaipadest, lilleseadmetest, auvahtkondadest, esinemistest ja suveniiridest.

Sõjaväe keskkomisjoni juhatab kompartei uus juht Xi Jinping, kes on ainupartei eesotsas alates novembrist ja peaks märtsis nimetatama uueks Hiina presidendiks.

«Komisjoni ametnikud peavad ka distsiplineerima oma abikaasasid, lapsi ja alluvaid ning tagama, et nad ei võta altkäemaksu,» öeldi uudises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles