Grupivägistamise ohvriks langenud indialanna hakkas tunnistusi andma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Delhis toimus täna taas meeleavaldus, kus nõuti brutaalse rünnaku süüdlastele surmanuhtlust ja suuremaid turvameetmeid naiste kaitseks.
New Delhis toimus täna taas meeleavaldus, kus nõuti brutaalse rünnaku süüdlastele surmanuhtlust ja suuremaid turvameetmeid naiste kaitseks. Foto: SCANPIX

India naistudeng, keda kuus meest riigi pealinnas New Delhis grupiviisiliselt vägistasid, on hakanud politseile toimunu kohta tunnistusi andma.

Ohver, 23-aastane füsioteraapia üliõpilane, kes nädala eest toimunud kallaletungi järel on haiglas oma elu eest võidelnud, andis esimese tunnistuse eile õhtul, vahendas AFP.

«Kõik kuus meest tungisid mulle üksteise järel seksuaalselt kallale,» tsiteeris ajaleht Hindustan Times ohvri sõnu uurijatele. «Nad viskasid meid tee äärde, kus ma minestasin.»

Naise vastused paistavad kinnitavat üksikasju, mida rääkis vägistamise kohta tema 28-aastane meessoost kaaslane, keda jõuk samuti peksis ja bussist välja viskas.

Indiat vapustanud juhtum leidis aset eelmisel pühapäeval, kui öö läbi pidutsenud kuus purjus meest tegid tumendatud klaasidega bussiga lõbusõitu ning võtsid peale neiu ja tema meeskaaslase. Mehed vägistasid tüdrukut kordamööda, peksid teda raudkangiga ja heitsid paari seejärel kihutavast bussist välja.

Kõik kuus väidetavat ründajat on vahistatud.

Brutaalse rünnaku tõttu on India linnades toimunud rida vihaseid meeleavaldusi, kus nõutakse süüdlastele surmanuhtlust ja suuremaid turvameetmeid naiste kaitseks. Politsei on uute rahutuste kartuses keelanud demonstratsioonid New Delhi kesklinnas.

Valitsus on öelnud, et kaalub surmanuhtluse kehtestamist kõige äärmuslikemate vägistamisjuhtude korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles