Tšehhi ülemkohus lükkas lapsemüüja apellatsiooni tagasi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Üheksakuist tüdrukut Suurbritanniasse müüa üritanud ning selle eest kahe aasta ja kolme kuu vangistuse saanud Dusan Conka apellatsiooni ei võeta arutlusele, otsustas eile Tšehhi ülemkohus.

Conka nõudis tema kohta langetatud otsuse uut läbivaatamist seetõttu, et madalama astme kohtud ei kutsunud kohale kaht Briti tabloidlehe ajakirjanikku, kes olid lapseäri tunnistajateks.

Lisaks Conkale mõisteti mullu veebruaris sama ebaseadusliku äri ajamises süüdi veel kaks tšehhi. Üks neist oli müüdava lapse isa, kellele määrati kaheaastane tingimisi vangistus, teine aga väidetav jõugujuht, kelle kohtunikud läkitasid trellide taha neljaks ja pooleks aastaks.

Kolmiku paljastasid Briti ajakirjanikud, kes mängisid lastetutele sõpradele järeltulijat otsivaid inimesi. Nad pakkusid tita eest 60 000 eurot (ligi miljon krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles