Egiptuse meeleavaldustes sai surma neli ja vigastada üle 250 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Egiptuses tähistati reedel ekspresident Hosni Mubaraki kukutanud revolutsiooni teist aastapäeva, mille puhul korraldatud meeleavaldused muutusid mitmel pool riigis vägivaldseks, surma sai vähemalt viis ja vigastada 252 inimest, täpsustas tervishoiuministeerium.

Kairos kasutas politsei presidendipalee ette kogunenud rahvahulga vastu pisargaasi.

Tuhanded inimesed suundusid varem reedel revolutsiooni sümboliks saanud Tahriri väljakule ja seda ümbritsevatele tänavatele ning skandeerisid president Mohamed Morsi islamistliku Moslemivennaskonna vastaseid loosungeid, kes protestijate hinnangul on võimu anastanud.

Valdavalt ilmalik opositsioon on kutsunud rahvast Morsi ja vennaskonna vastu protestima, kusjuures kasutatakse 2011. aasta revolutsiooni loosungit: «Leiba, vabadust, sotsiaalset õiglust!».

Suessi kanali äärses Ismailiya linnas panid meeleavaldajad põlema Moslemivennaskonna partei peakorteri, teatas AFP reporter.

Moslemivennaskonna poliitilise tiiva Vabaduse ja Õigluse Partei hoone akendest tõusis musta suitsu. Moslemivennaskond teatas, et protestijad üritasid joosta tormi ka partei ruumidele Kairos Tawfikiya linnaosas.

AFP korrespondent ütles sündmuskohalt, et protestijad loobivad hoonet kividega ning Tawfikiya elanikud ajavad neid taga. Kuulda oli ka tulistamist, kuid selle allikas ei olnud esialgu selge.

Riigi suuruselt teise linna Aleksandria kahes kvartalis puhkesid kokkupõrked politsei ja rehve põletanud meeleavaldajate vahel, mistõttu paiskus õhku suur hulk suitsu.

President Mohamed Morsi kutsus neljapäeval prohvet Muhamedi sünnipäevale pühendatud kõnes rahvast üles revolutsiooni aastapäeva rahumeelselt ja tsiviliseeritult tähistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles