Vene sõdurid jäävad ilma legendaarsest metallpandlaga rihmast

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendaarsed metallpandlaga vöörihmad  Eesti Moskva saatkonna juures protesteerivatel sõdurite vormiriietust kandnud Kremli-meelsetel noortel.
Legendaarsed metallpandlaga vöörihmad Eesti Moskva saatkonna juures protesteerivatel sõdurite vormiriietust kandnud Kremli-meelsetel noortel. Foto: SCANPIX

Venemaa kaitseministeerium vabastab sõdurid kohustusest kanda laia metallpandlaga rihma, kirjutab tänane Izvestija.

Vormiriietust puudutava otsuse võttis vastu kaitseminister Sergei Šoigu. Vastavate rihmade jagamine kutsealustele lõpeb ära enne selle aasta lõppu, päriselt kaovad nad kasutusest järgmisel aastal.

Lisaks muutuvad rihma kasutamise reeglid. Sellest kaob punkt, milles on kirjas, et vöörihma kantakse mantli, vormikuue või jope peal.

Messingist pandlaga rihm teenis armeed aastakümneid ja seda mitte üksnes vormirõivaste detailina, vaid lahingvarustuse elemendina. Selle külge kinnitati padrunitasku, välipudel, gaasimask ja tääknuga.

Nüüd aga kantakse taktikalisi veste ja rihma funktsionaalne vajadus on kadunud.

Laia sõdurivöö asemel võetakse kasutusele nailonist rihm, mida on katsetanud Kemerovo oblastis asuv motoriseeritud brigaad. Sõduritelt saadud tagasiside on nende kohta olnud valdavalt positiivne.

Sel aastal kavatsetakse minna kogu armees üle uuele vormile, mille Šoigu kiitis heaks novembris 2012. aastal. Näiteks kaovad kasutusest jalarätid, mis asendatakse sokkidega. Ka loobutakse läkiläkidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles