Jeemeni minister: kinni peeti kaks oletatavalt soomlaste rööviga seotud meest

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni siseminister Abdul Qader M. Qahtan.
Jeemeni siseminister Abdul Qader M. Qahtan. Foto: SCANPIX

Jeemeni siseminister Abdul Qader M. Qahtan rääkis Austria ajalehele Kronen Zeitung, et eriüksuslased pidasid kinni kaks meest, kel oletatavasti on sidemeid soomlaste ja austerlase röövijatega.

Relvastatud mehed röövisid soomlastest abielupaari ja nende austerlasest sõbra ära 21. detsembril 2012, kui need viibisid pealinnas Sanaas asuvas elektroonikapoes.

Röövil oli mitu tunnistajat. Mehed olid Jeemenis, et õppida araabia keelt. Soomlanna viibis nende juures külaskäigul.

Siseminister Qahtan rääkis eile ajalehele, et eriüksuslased võtsid kaks kahtlustatavat kinni Hadramauti maakonnas läbi viidud haarangus, vahendas iltalehti.fi. «Midagi enamat ma praegu öelda ei saa,» lisas ta.

Samas ta tunnistas, et valitsusel pole täit selgust selle osas, et kas välismaalaste rööviga on seotud mõni kohalikest hõimudest või hoopis terroriorganisatsioon Al-Qaeda.
Minister polnud nõus kommenteerima seda, et kas austerlane viibib koos soomlastega või mitte. Tema sõnul on võimalik, et peagi ilmub avalikkusesse video ka soomlastest.

Video röövitud austerlasest ilmus YouTube’i eelmise nädala reedel. Mees rääkis seal, et röövijad tapavad ta ära, kui nende nõudmisi ei täideta nädala jooksul.

Siseminister Qahtan kinnitas aga, et keegi pole mingeid konkreetseid nõudmisi esitanudki. Samas rõhutas ta, et Jeemen ei pea läbirääkimisi terroristidega ega maksa lunaraha.

Ka Austria võimud on teatanud, et ei kavatse lunaraha maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles