Kölnis hoidis kurjategija lasteaia juhatajat pantvangis kümmekond tundi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei eriüksuse liige Kölni lasteaia lähistel.
Saksa politsei eriüksuse liige Kölni lasteaia lähistel. Foto: SCANPIX

Saksa politsei eriüksus korraldas eile õhtul rünnaku Kölni Chorweileri linnaosas asuvale lasteaiale, kus kurjategija hoidis enam kui kümme tundi pantvangis lasteasutuse juhatajat.

Samas viibinud 17 last kell 8.47 (kohaliku aja järgi) alanud vahejuhtumis kannatada ei saanud, kuna lasteaednikel õnnestus nad turvalisse kohta toimetada.

Eriüksuslased sisenesid hoonesse kell 18.53, tulistasid noaga relvastatud meest õlga ja vabastasid 51-aastase pantvangi (Ulrich W.), vahendas Süddeutsche Zeitung.

Ajalehe andmetel jõudis kurjategija oma ohvrile enne seda tekitada jalavigastuse.

Politsei ei avalikustanud kurjategija isikut ega tema motiivi. Päeva jooksul telefoni vahendusel peetud tunde kestnud läbirääkimistes nõudis mees sularaha ja autot, millega saaks põgeneda. Rahasumma suurust politsei ei avaldanud.

Ajaleht Bild kirjutas, et pantvangidraama korraldajaks oli 47-aastane Türgi päritolu pereisa Mehmet. D. Lasteasutuse juhataja pantvangistamise oletatavaks põhjuseks oli lasteaiakohast ilmajäämine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles