Lõuna-Iraani raputas tugev maavärin

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mudaplokkidest maja pärast maavärinat.
Mudaplokkidest maja pärast maavärinat. Foto: SCANPIX

Lõuna-Iraani raputas täna varahommikul maavärin magnituudiga 6,2, teatas USA Geoloogiateenistus (USGS).

Kell 2.08 aset leidnud maa-alused tõuked lõhkusid maju, lisaks sai vigastada inimesi, vahendas AFP.

Maavärina epitsenter asus USGSi andmetel 85 kilomeetrit Minabi linnast kagus. Hüpotsenter oli 33,64´kilomeetri sügavusel.

Hormuzgani provintsi kuberner Ebrahim Azizi rääkis riigitelevisioonile, et esialgsete andmete järgi sai 15 inimest kergemaid vigastusi. Lisaks sai üks inimene raskemalt viga ja ta toimetati haiglasse.

Azizi sõnul selgub maavärinas kannatada saanud külade arv mõne aja pärast, kui päästemeeskond on piirkonnast ülevaate saanud.

Iraani Punase Poolkuu juht Mahmoud Mozafar oli varem öelnud uudisteagentuurile Fars, et maavärin tekitas purustusi viies külas ja vigastada saanud inimesi on vähemalt 11.

Iraani seismoloogiakeskus on registreerinud rida järeltõukeid suurusjärguga 4,1-5,2.

Aprillis raputas Kagu-Iraani viimase 50 aasta võimsaim maavärin, mille magnituud oli 7,8. Tookord hukkus üks inimene, lisaks sai enam kui kümme vigastada. Teisel pool piiri Pakistanis sai aga samal ajal surma vähemalt 40 inimest, kuna sajad mudaplokkidest majad varisesid kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles