Türgis vahistati veel 23 valitsusvastast meeleavaldajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi peaministri Recep Tayyip Erdoğani poolehoidjate rõõmupidu eile Kayseris.
Türgi peaministri Recep Tayyip Erdoğani poolehoidjate rõõmupidu eile Kayseris. Foto: SCANPIX

Türgi võimud vahistasid täna veel 23 inimest seoses nende väidetava rolliga valitsusvastastes meeleavaldustes ja süüdistavad neid vasakäärmusliku terrorirühmituse huvides tegutsemises, teatas uudistesait.

Ankara kohus süüdistab kinnipeetuid protestide korraldamisele kaasaaitamises ja vägivallas Kommunistliku Marksistlik-Leninistliku Partei (MLKP) nimel, vahendas CNN-Türk.

Kolm inimest lasti varsti vabaks, kuid jäeti järelevalve alla.

Siseminister Muammer Güler ütles, et operatsiooni «terroristliku» MLKP vastu kavandati juba ligi aasta, kuid kinnipeetud olid seotud ka viimaste nädalate protestidega peaminister Recep Tayyip Erdoğani ja tema islamijuurtega valitsuse vastu.

Koos teisipäeval Ankaras ja Istanbulis vahistatud meeleavaldajatega ulatub 28. mail alanud protestide käigus kinni peetud inimeste arv vähemalt 47-ni.

Istanbulis peeti reedel sama operatsiooni tulemusena kinni 18 vasakäärmusliku Rõhutute Sotsialistliku Partei (ESP) liiget. Neid süüdistatakse terroriorganisatsiooni kuulumises ja ühiskondliku vara hävitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles