Vene opositsioon kavandab Navalnõi toetuseks suurmiitingut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi Lenini rajoonikohtu saalis.
Aleksei Navalnõi Lenini rajoonikohtu saalis. Foto: SCANPIX

Venemaa opositsioon kavandab massiaktsiooni kohtu all oleva opositsiooniaktivisti Aleksei Navalnõi toetuseks.

«Aktsiooni toimumispäeva ja formaadi otsustame protestiaktsioonide komitee istungil,» ütles Interfaxile opositsiooni koordinatsiooninõukogu liige Pjotr Tsarkov.

Tema sõnul tahab opositsioon ajastada meeleavaldust Navalnõi kohtuotsuse väljakuulutamise ajaks.

«Kohtuotsus kuulutatakse välja 18. juulil. Plaanime korraldada aktsiooni sellele järgneval nädalavahetusel, 20. või 21. juulil. Mulle tundub, et laupäev oleks eelistatavam, kuid lõplik otsus tehakse esmaspäeva õhtul,» selgitas Tsarkov.

«Missuguseks kujuneb aktsiooni formaat, seda on praegu raske öelda. Võib-olla otsustatakse pidada ainult miiting, ilma rongkäiguta,» lisas ta.

Kohtuprotsess opositsiooni juhtfiguuriks tõusnud Navalnõi üle algas 17. aprillil Kirovi linnas. Süüdistuse kohaselt omastas Navalnõi koos Vjatka metsakombinaadi direktori Pjotr Ofitserovi ja ettevõtte Kirovlesi direktori Vjatšeslav Opaljoviga kelmuse teel Kirovlesi vara. Süüdistuse kohaselt varastasid mehed 2009. aasta maist kuni septembrini 10 000 kuupmeetrit metsamaterjali väärtusega 16 miljonit rubla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles