Vene firma plaanib rajada Peterburi Disneylandi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anaheimis (California) asuv meelelahutuskeskus Disneyland.
Anaheimis (California) asuv meelelahutuskeskus Disneyland. Foto: SCANPIX

Juhul kui Vene ettevõtte Region plaan õnnestub, kerkib Peterburi aastaks 2015 Disneylandiga sarnane lõbustuskeskus. 

Ettevõtmise maht on ligikaudu 15 miljardit rubla. Seal saaks töö ligi 3000 inimest, vahendas RIA Novosti.

Region sõlmis aprillis kokkuleppe firmaga DreamWorks Californias asuva meelelahutuskeskusega sarnase paiga rajamiseks Venemaale.

Ainukeseks takistuseks on praegu krunt, kuna sobiv maatükk asub ettevõtte Rutši tööstustsoonis ja reglemendi järgi ei tohi sinna taolist objekti ehitada. Seoses sellega pöördus Region abi saamiseks kuberneri poole.

Regioni plaanide järgi koosneb lõbustuskompleks kahest osast. Esimene ehk 69-hektariline osa sisaldab 40 atraktsiooni. Teine osa, mille suurus on 17 hektarit, sisaldab kohvikuid ja kauplusi. Lisaks kavatsetakse ehitada 400-kohaline kolmetärnihotell.

Peterburi kuberner Georgi Poltavtšenko lubas, et tema meeskond tuleb projekti realiseerimist puudutavate küsimustega välja kahe nädala jooksul.

Juhul kui projekt ei leia heakskiitu Neevalinnas, võib selle realiseerida mujal Venemaal. Võimalike asukohtadega vaatavad investorid Moskva ja Jekaterinburgi suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles