Albaanias on olulised parlamendivalimised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Albaanlased hääletasid täna üldvalimistel, mille läbiviimisest saab mõõdupuu ka riigi soovidele liituda Euroopa Liiduga, kirjutas uudisteagentuur AFP.


Valimised leiavad aset kolm kuud pärast seda kui Albaania võeti ametlikult NATOsse ja andis eesistujariigile Tšehhile üle avalduse Euroopa Liidu kandidaatriigiks saamiseks.

Umbes 3,1 miljoni hääleõigusliku kodanikuga riigis on need seitsmendad valimised pärast kommunismi kokku kukkumist 1990. aastate alguses. Kõigi varasemate ajal on Albaanias olnud probleeme vägivallaaktide ja tulemuste kinnitamisega.

Senise kampaania ajal on tapetud vähemalt kolm inimest, teiste hulgas üks sotsialistliku partei parlamendisaadik.

Valimisjaoskonnad suletakse Eesti aja järgi kell 20. Esialgsed tulemused peaksid selguma homme. Küsitluste kohaselt on kahe peamise rivaali - peaminister Sali Berisha Demokraatlik partei ja Edi Rama opositsioonilise Sotsialistlik partei toetajaskond üsna võrdne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles