Rahvusvahelise kosmosejaama WC ütles jälle üles

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astronaudid(vasakult paremale) Christopher Cassidy, Mike Barratt ja Tom Marshburn Rahvusvahelises kosmosejaamas töötamas
Astronaudid(vasakult paremale) Christopher Cassidy, Mike Barratt ja Tom Marshburn Rahvusvahelises kosmosejaamas töötamas Foto: Reuters / Scanpix

Rahvusvahelises kosmosejaamas ISS (International Space Station) ei ole varem olnud nii palju astronaute ühekorraga, kui praegu – 13.

Eile teatasid nad NASA-le, et jaama põhitualett on jälle rikkis, edastab Reuters.

Kuna parandamine ei õnnestunud, siis ei saa seda WC-d kasutada.

Astronaudid täiesti ilma käimlata ei ole, sest tualetid on olemas nii venelaste poolt valmistatud kuumoodulis Zvezda kui ka astronaudid kohale toimetanud Endeavaour kosmosesüstikul.

Kuid pikema aja jooksul võib põhitualeti puudumine probleeme tekitada.

«Kui WC-d ei saa kuue päeva jooksul parandatud, võib probleeme tekkida. Praegu ei ole meil tualetiprobleemi tõsidusest veel täit ülevaadet,» selgitas astronaut Brian Smith.

Ka varem on venelaste poolt valmistatud WC-ga probleeme olnud ja parandamise tarbeks on sinna mitmeid uusi osi transporditud, kuid probleemid ei ole täiesti lahenenud.

Rahvusvahelises kosmosejaamas on praegu 13 astronauti, kellest kuus moodustavad jaama põhimeeskonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles