Bagdadi pangaröövlid said miljoneid dollareid

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Rafidaini pank Bagdadis
Al-Rafidaini pank Bagdadis Foto: Reuters / Scanpix

Iraagi pealinnas Bagdadis täna enne koitu aset leidnud verises pangaröövis hukkus 8 politseinikku, röövlite saagiks langes vähemalt 3,8 miljonit dollarit.


Rünnaku alla sattunud riikliku Al-Rafidaini panga filiaal asub Bagdadi keskosas Karrada äripiirkonnas, vahendas AFP. Suurem kogus sularaha oli sinna saabunud esmaspäeval.

Varahommikul umbes kella 04 paiku toimunud röövis ükski aken ega uks kannatada ei saanud.

«Röövlid sisenesid ja haarasid kaasa vähemalt 5,6 miljardit dinaari (4,8 miljonit USD),» rääkis üks pangatöötaja AFP-le. «Raha saime me eelmisel päeval ja see oli mõeldud siseministeeriumi politseinikele palkade maksmiseks.»

Politsei täpsustas hiljem, et pangast viidi suurtes rahatähtedes minema 4,5 miljardit dinaari, väiksemates sedelites olnud 1,1 miljardit jäi maha.

Ühe korravalvuri sõnul sisenes mitu relvastatud meest öösel panka, nad avasid seifi ja võtsid raha ning tapsid sündmuste käigus kaheksa panka valvanud politseinikku.

Viie korravalvuri surnukehad leiti ühest ja kolm teisest ruumist.

Pühapäeval rööviti Bagdadis valuutavahetuspunkti. Hukkus neli turvatöötajat, viga sai veel neli inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles