USA rannavalve külvas Washingtonis segadust

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA rannakaitse õppus külvas Washingtonis segadust.
USA rannakaitse õppus külvas Washingtonis segadust. Foto: AP / Scanpix

Ühendriikide rannakaitse õppus põhjustas tänasel terrorirünnaku kaheksandal aastapäeval pealinnas Washingtonis suurt paanikat.

 

CNN Newsi eksitava teate kohaselt tulistati turvatsooni sattunud ja kahtlust äratanud lõbusõidualuse pihta kümme lasku. Hiljem teatas politsei, et tegemist oli õppustega ja tegelikult ühtegi lasku ei tulistatud.

«Nad harjutasid ja me ei teadnud seda. Keegi teatas, et nad olid kedagi tulistanud. See oli osa treeningõppusest,» ütles politsei esindaja Mike Libby Reutersile.  

Samal ajal viibisid Washingtonis president Barack Obama, kaitseminister Robert Gates ja tuhanded inimesed, kes osalesid Washingtonis septembrirünnakute mälestusüritustel, vahendas AFP.

Föderaalse Juurdlusbüroo esindajad pole juhtunut kommenteerinud.

11. septembril 2001 toimunud rünnakutes hukkus ligikaudu 3000 inimest, kui terroristide kaaperdatud reisilennukid kihutasid otse New Yorgi Maailmakaubanduskeskuse (WTC) kaksiktornidesse ja Virginia osariigis asuvasse Pentagoni hoonesse .

Üks kaaperdatud lennukitest kukkus alla Pennsylvanias, kuna reisijad avaldasid terroristidele vastupanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles