EL kaebab Prantsusmaa heitvete pärast kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO maailmapärandi nimekirjas olev Avignon on üks neid linnu, mille veevärgiga komisjon rahul ei ole.
ÜRO maailmapärandi nimekirjas olev Avignon on üks neid linnu, mille veevärgiga komisjon rahul ei ole. Foto: ROUX PATRICK / MaxPPP / SCANPIX/MaxPPP

Euroopa Komisjon teatas täna, et kaebab Prantsusmaa kohtusse, kuna riik pole suutnud hoolitseda korraliku kanalisatsioonisüsteemi eest 60 suures linnas, näiteks Avignonis, Bordeaux's ja Lyonis, kirjutas uudisteagentuur AFP.


«Puhastamata jäänud linnade heitvesi võib ohtu seada eurooplaste tervise ja elukeskkonna,» hoiatas komisjoni keskkonnavolinik Stavros Dimas. «Euroopa Komisjon kaebab Prantsusmaa Euroopa kohtusse, kuna nad ei täida ELi seadusandlust linna heitvete käitlemise kohta,» lisas Dimas. Enne otsust kohtusse minna on Prantsusmaa saanud komisjonilt samal teemal mitu hoiatust.

Komisjon saatis ühtlasi esimese hoiatuse Prantsusmaale, Belgiasse, Luksemburg, Portugali ja Saksamaale, et nood täidaksid väikestele linnadele asetatud nõudeid heitvete kogumise ja käitlemise kohta.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles