Galerii: Estcoy-E jõudis Afganistanist koju

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu suvel erakorraliselt Afganistani presidendivalimisi turvama saadetud Estcoy-E jõudis eile koos oma logistilise toetuselemendi NSE-E-ga tagasi kodumaale. Tallinna lennujaamas olid kompaniid vastu võtmas kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots, kaitseminister Jaak Aaviksoo ja Afganistanis teeninute lähedased.

Peatselt peaks Eestisse tagasi jõudma ka kevadel tavapärase rotatsiooni käigus Afganistani saadetud kompanii Estcoy-8, kelle asemele on juba saadetud Estcoy-9.

Seoses Estcoy-E läkitamisega teenis tänavu suvel Afganistanis ligi 300 Eesti kaitseväelast. See oli kõigi aegade suurim Eesti kontingent välisoperatsioonil ning tähendas, et Eestist sai rahvaarvu kohta suurim Afganistanis teenivatesse NATO rahvusvahelistesse julgeolekuabijõududesse panustaja.

Nii Estcoy-8 kui Estcoy-E teenisid Afganistani kõige keerulisemas provintsis Helmandis. Neist esimene Briti väejuhatuse all ja teine USA merejalaväelastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles