Vene merevägi suurendab kohalolekut Vahemerel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dessantlaev Peresvet.
Dessantlaev Peresvet. Foto: SCANPIX

Vene merevägi kavatseb suurendada kohalolekut Vahemerel, ütles täna mereväe ülem, admiral Viktor Tširkov.

Tširkovi sõnul jätkab merevägi probleemide lahendamist seal, kus ilmnevad ohud Vene rahvuslikule julgeolekule, seal hulgas Vahemere idaosas. «Merevägi kavatseb suurendada laevagrupi suurust Vahemerel, kuni see suudab piirkonnas iseseisvalt ülesandeid täita,» lausus ta.

Admiral nimetas laevagrupi ülesandena kõrvaldada pisemgi oht Vene piiridele ja riigi julgeolekule. «Laevastikel üle maailma on tavapraktikaks omada kohalolekut piirkondades, kus pinged on tõusmas,» sõnas Tširkov.

Admiral lisas, et Vene merevägi alustas Vahemerel kohaloleku suurendamisega eelmisel aastal, arvestades sõjalist ja poliitilist olukorda piirkonnas.

Alates detsembrist on merevägi säilitanud Vahemere idaosas alalist kohalolekut.

Tširkovi väitel loodi Vahemere operatiivväejuhatus eesmärgiga parandada piirkonnas ülesandeid täitvate vägede juhtimist. Väejuhatuse plaani kohaselt koosneb laevagrupp dessantlaevadest Peresvet, Admiral Nevelski, Minsk, Novotšerkassk, Aleksandr Šabalin, hävitajast Admiral Pantelejev ja valvelaevast Neustrašimõi.

Lisaks liituvad laevagrupiga raketiristleja Moskva, valvelaev Smetlivõi ja dessantlaev Nikolai Filtšenkov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles