Vene ajakirjanik: finlandiseerimist asendagu pealetung

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp.
Vene lipp. Foto: SCANPIX

2010. aasta annab Venemaale ajaloolise võimaluse muuta oma strateegiat endise Nõukogude Liidu territoorimil, loobuda lähiriikide finlandiseerimise katsest ning asuda välispoliitilisele pealetungile, arvab Vene ajakirjanik Dmitri Jermolajev.


«Viimase pooleteise aastakümne kogemus näitab, et režiime, mis on leidnud eneseidentifitseerimise vastandumises Kremlile, pole võimalik «finlanditseerida»,» vahendas

ERR Uudised

Regnum Jermolajevi artiklit. «Tuleb aga jällegi anda endale aru sellest, et see, mida meie välispoliitika pakub välja «finlandiseerimise» katsetena, ei ole seda. Eesti ei loobu isegi «savisaarestumise» korral «USA lennukikandja» rollist."

Ajakirjaniku hinnangul ei ole «russofoobsed režiimid endise NSV Liidu territooriumil Venemaa jaoks probleem mitte iseenesest, vaid seetõttu, et neist said USA ja Euroliidu ustavad etturid», mille abil Washington ja Brüssel teostavad üsna efektiivselt Venemaa ohjeldamise poliitikat.

Jermolajev peab 2010. aastat Venemaale Nõukogude-järgses ruumis strateegia muutmiseks kõige soodsamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles