3200 tiigrit võitlevad elu pärast

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusesõbrad püüavad päästa tiigreid väljasuremise eest.
Loodusesõbrad püüavad päästa tiigreid väljasuremise eest. Foto: AFP / Scanpix

Looduses elavate tiigrite arv on vähenenud 3200 isendini, mistõttu hoiatavad loomasõbrad, et maailma suurim kaslane võib paarikümne aasta pärast välja surra.


Maailma suurim looduskaitseorganisatsioon Maailma Looduse Fond (WWF) lisas tiigri kümne kõige ohustatuma liigi nimekirja, sest läinud sajandil langes nende arvukus koguni 95 protsenti, kirjutas The Telegraph.

Looduskaitsjad soovivad, et tiigrite asualal rakendataks jõulisi kaitsemeetmeid populatsiooni vähenemise peatamiseks. Peamiselt on nende arvukus vähenenud salaküttimise, metsade raiumise ja kliimamuutuste tagajärjel.

«Käesolev aasta on ka Hiina kalendris tiigri aasta ja seetõttu oleme lisanud küsimuse meie prioriteetide hulka. Sellel on eriline märgiline tähtsus,» kommenteeris WWF esindaja Diane Walkington.

Walkingtoni sõnul on WWFi nimekirjas tuhandeid teisi ohustatud liike, kuid tiigrile tuleb pöörata erilist tähelepanu, sest veel sajandi eest elas looduses hinnanguliselt 100 000 isendit.

«Tiigri päästmiseks peame päästma nende elupaigad - mis on koduks ka paljudele teistele ohustatud liikidele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles