FBI pani kurikuulsa narkootikume müünud veebipoe kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecstasy tabletid.
Ecstasy tabletid. Foto: SCANPIX

USA võimud sulgesid kurikuulsa narko- ja relvakaubanduslehekülje Silk Road. Eelnevalt oli politsei käinud ka selle väidetava omaniku Ross William Ulbrichti kodus reidil ning võtnud mehevahi alla.

Ameerika Ühendriikide justiitsministeerium pressiteate järgi võeti 29-aastane Ulbricht kinni San Fransiscos. Seni oli lehekülje omanik tuntud vaid pseudonüümi Dread Pirate Roberts järgi, kirjutab ajakiri TIME.

Lisaks Ulbrichti vahistamisele võttis föderaalne juurdlusbüroo (FBI) oma valdusesse ka 3,6 miljoni dollari (2,56 miljonit eurot) väärtuses Bitcoine. Tegemist on digitaalvaluuta kasutusajaloos suuruselt teise konfiskeeritud summaga.

Prokurörid esitasid Ulbrichtile süüdistused narkokaubitsemises, häkkimises ja rahapesus. Lisaks kahtlustatakse teda selles, et ta tellis ühelt Silk Roadi kasutajalt teise kasutaja mõrva, kuna too oli ähvardanud kõigi veebilehe kasutajate nimed avalikustada.

Ulbrichti tabamiseks korraldasid FBI, politsei ja prokuratuuri esindajad suuroperatsiooni. Alates 2011. aasta novembrist õnnestus agentidel osta üle saja korra narkootikume. Süüdistuse kohaselt tegi Silk Road tehinguid 9,5 miljoni Bitcoini väärtuses.

Silk Road oli kui ebaseadusliku kauba eBay, kus huvilistel oli võimalus osta kanepit, LSDd, ectasy’t kokaiini, heroiini ja retseptiravimeid. Lisaks narkootikumidele äritsesid kasutajad seal relvade ja võltsitud dokumentiga. Tüüpilise veebibrauseriga leheküljele ei pääsenud, lisaks ei tulnud see välja otsingumootoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles