Inguššias kärgatasid plahvatused

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilitsa eriüksuslane.
Miilitsa eriüksuslane. Foto: AFP / Scanpix

Põhja-Kaukaasias asuva Inguššia suurimas linnas Nazranis toimus reedel mitu plahvatust, milles on senistel andmetel hukkunud kaks ja viga saanud kümned inimesed.

Kohaliku miilitsaesindaja sõnul on teatatud kolmest kuni viiest plahvatusest äärelinnas, vahendas AFP uudisteagentuur. Kannatanuid on kokku mõnikümmend.

Haiglasse toimetatutest üks miilitsatöötaja ja üks tsiviilisik surid, kõik ülejäänud haavatud on samuti miilitsaametnikud. Kolm neist on kriitilises seisundis.

Meediale avaldatud andmetel avastas üks kohalik elanik talle kuuluvast tühjast majast lõhkeseadeldist meenutava eseme ning kutsus miilitsa kohale. Plahvatused algasid pärast seda, kui seadeldist üritati kahjutuks teha.

Vene siseministeeriumi julgeolekuväed peavad Põhja-Kaukaasias islamimässulistega pikemat aega verist võitlust ning plahvatused on sealsetes vabariikides igapäevased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles