Sydney ooperimaja ees tehti alasti massikunsti

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhanded inimesed võtsid riided seljast kuulsa Sydney ooperimaja treppidel, et lasta end puhta kunsti nimel alasti pildistada.


New Yorgi tuntud aktifotograafi Spencer Tunicki julgest installatsioonist «Base» saabus osa võtma oodatust kaks korda enam - üle 5000 inimese, nende seas nii ragbimängijaid, pensionäre, arste, meremehi kui ka õpetajaid, vahendas Reuters.

Kunstnik ise oli sellest samuti väga elevil. Kuigi mõned osalejad tunnistasid, et olid algul veidi närvis, suutsid nad enda sõnul hiljem lõdvestuda, sest ümberringi polnud keegi riides. BBC Newsi andmetel oli rahva seas isegi üks rase naine, kes sealt otse sünnitama viidi.

ABC News sai aga kommentaari ka ühelt Eestist pärit osalejalt, kes tunnistas, et sattus ideest vaimustusse kohe, kui kuulsa aktifotograafi kuulutust nägi.

Tunickilt telliti massiakti lavastamine Sydney geide ja lesbide Mardi Gras festivali ajaks, mis toimus nädalavahetusel. USA fotograafil kulub veel kolm kuud ülesvõtete töötlemisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles