Talbott: START-lepe tõstab tuumarelvavaba maailma võimalust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Strobe Talbott.
Strobe Talbott. Foto: SCANPIX

Brookings Institutioni presidendi ja endise USA asevälisministri Strobe Talbotti sõnul suurendab täna Venemaa ja USA poolt allkirjastatud START-lepe tuumarelvavaba maailma võimalust.

Talbotti hinnangul on uuel START-leppel hea mõju USA ja Venemaa kahepoolsetele suhetele, vahendasid ERR Uudised Vikerraadio uudiseid.

«See lepe puudutab USA ja Venemaa suhete kõige ohtlikumat osa, neil kahel riigil on 96 protsenti maailma tuumaarsenalist ning neid relvi on väljaarendatud eelkõige just teineteist silmas pidades. Tuumavarude vähendamisel ei ole kindlasti üksnes sümboolne tähendus, see muudab väiksemaks ka võimaluse, et kired lähevad lõkkele ja juhuslikult puhkeb sõda,» rääkis ta.

Talbotti sõnul on aga veelgi tähtsam, et START-lepe annab tugeva sõnumi ülejäänud maailmale ja suurendab tuumarelvavaba maailma võimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles