Lech Kaczyński surnukeha toodi Poola pinnale

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola presidendi Lech Kaczynski surnukeha kanti Smolenskis lennukile kurva tseremoonia saatel
Poola presidendi Lech Kaczynski surnukeha kanti Smolenskis lennukile kurva tseremoonia saatel Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Smolenski lennukatastroofis laupäeval hukkunud Poola presidendi Lech Kaczyński surnukeha lennutati täna pärastlõunal kodumaale.


Poola sõjaväelennuk hilines Varssavisse üle poole tunni ning maandus kohaliku aja järgi veidi pärast kella kolme pärastlõunal, vahendas AFP riigi kaitseministeeriumi teadet.

Ligi veerand tundi hiljem kandsid sõdurid puna-valge rahvuslipuga kaetud sarga lennukist omaste ja ametnike silme all välja ja tõid vaimulike ette, kes lugesid palve.

Presidendi säilmed toimetati pärast leinatseremooniat lennuväljalt edasi Varssavi kesklinnas asuvasse presidendipaleesse. Hoolimata suurest rahvahulgast seal, valitseb kõikjal suhteline vaikus, vahendab BBC uudistekanal.

Presidendi matuste toimumise aega pole veel teatatud, kuid kuluaarides on telekanali andmetel mainitud järgmist laupäeva.

Kaczyński surnukeha pandi varem täna Smolenskis lennukile lühikese ja sünge meeleoluga tseremoonia saatel, millel osales ka Vene peaminister Vladimir Putin, edastas sealne AFP korrespondent.

Sarga kandsid lennukile auvahtkonna saatel sõdurid. Presidendi lennuk üritas ebaõnnestunult maanduda samale lennuväljale, kui see eile alla kukkus.

Poola pärastsõjaaegses rängimas tragöödias hukkus lisaks riigipeale veel 95 kõrget ametnikku, sõjaväelast, vaimulikku ja ajaloolast, samuti paljude Katõni massimõrva ohvrite ühenduste esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles