Kremli lipp langetati poolde masti

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli lipud lehvisid pooles mastis Smolenski lennukatastroofis hukkunud Poola presidendi ja teiste ohvrite mälestuseks.
Kremli lipud lehvisid pooles mastis Smolenski lennukatastroofis hukkunud Poola presidendi ja teiste ohvrite mälestuseks. Foto: AP / Scanpix

Venemaal on täna samuti ametlik leinapäev laupäeval Smolenski lähedal lennukatastroofis traagiliselt hukkunud Poola riigipea Lech Kaczynski ja temaga olnud teiste ohvrite mälestuseks.


Peamised telekanalid meenutavad venemaalastele pidevalt, et täna mälestatakse tragöödias hukkunuid, samuti pühendavad kõik hommikused ajalehed oma põhitähelepanu Poola presidendi surmale, edastas Gazeta Wyborcza.

Domodedovo lennuväljal maandus lõppenud ööl erilennuk 150 sugulasega, kes kaotasid oma lähedasi laupäevases katastroofis. Nad peavad aitama hukkunuid identifitseerida, sest valdav osa neist tuleb kindlaks teha DNA-proovi abil.

Smolenskis hukkunute säilmed toodi juba tuvastamiseks Moskva kohtulaboritesse. Poola presidendi surnukeha saadeti pühapäeval ainsana otse kodumaale. Moskvas toimub täna õhtul ohvrite omastele ka jumalateenistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles