Lennuk langes turbulentsis mitu kilomeetrit

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emirates Airlinesi Airbus A380 (taamal) möödumas sama kompanii Boeing 777 (esiplaanil) reisilennukist.
Emirates Airlinesi Airbus A380 (taamal) möödumas sama kompanii Boeing 777 (esiplaanil) reisilennukist. Foto: Reuters / Scanpix

India lennundusametnike teatel sattus pühapäeval Dubaist startinud reisilennuk riigi kohal tugevasse turbulentsi ning sööstis lühikese aja jooksul üle nelja ja poole kilomeetri allapoole.



Emirates Airlinesi Boeing 777 pardal oli 361 reisijat ja 14 meeskonnaliiget, kes maandusid vahetult pärast intsidenti õnnestunult sihtkohaks olnud Kochi lennujaamas, edastas AFP uudisteagentuur.

India lõunaosas asuva linna üks lennundusametnik rääkis, et reisilennuk langes turbulentsis lühikese aja jooksul 20 000 jala (ligi 6100 meetri) kõrguselt 5000 jala (umbes 1525 meetri) kõrgusele, enne kui piloodid selle oma kontrolli alla taas said.

Paarkümmend turvavöö kinnitamata jätnud reisijat said vappumise käigus istmetelt paiskumise tõttu vigastada. Ka lennukil tekkisid kiirest kukkumisest kahjustused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles