Võimud kahtlustavad Tõmošenko advokaati naisepeksus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina ekspeaminister Julia Tõmošenko koos oma kaitsja Sergei Vlassenkoga 2011. aastal Kiievi linnakohtus eelistungil.
Ukraina ekspeaminister Julia Tõmošenko koos oma kaitsja Sergei Vlassenkoga 2011. aastal Kiievi linnakohtus eelistungil. Foto: SCANPIX

Ukraina vangistatud ekspeaministri Julia Tõmošenko advokaat peab täna kohtu ette ilmuma, meest kahtlustatakse koduvägivallas. Opositsioon on süüdistuse ümber lükanud kui katse torpedeerida olulise kokkuleppe sõlmimist Euroopa Liiduga.

Prokuröride teatasid eile, et kahtlustavad Sergei Vlassenkot oma naise peksmises 2010. aastal, praeguseks on abielu lahutatud, kirjutas täna uudisteagentuur AFP.

Selle kuu lõpus loodab Ukraina ELiga sõlmida Vilniuse tippkohtumisel assotsiatsioonilepingu. Eelnevalt paistsid väljavaated selle sõlmimiseks head, kuid nüüdseks on tehingu õnnestumine ebakindlam.

Ukraina parlament hakkas tõenäoliselt homme arutama seadusmuudatuse üle, mis lubaks Tõmošenko Saksamaale ravile saata. Tõmošenko juhtum on assotsiatsioonileppe sõlmimises siiani üks peamine takistus olnud.

Arutelud presidendi Viktor Janukovõtši erakonna Regioonide Partei ning opositsiooni vahel on tihti vaidluseks muutunud ning homset nähakse viimase võimalusena seadusmuudatuses kokku leppida.

«Võimud proovivad assotsiatsioonilepet sõlmimist katkestada,» sõnas opositsiooniliider Arseni Jatšenjuk. «Meie anname oma hääled Euroopaga integreerumise poolt. Regioonide Partei seda ei tee.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles