Eksbiitel McCartney palus Putinilt Greenpeace'i aktivistide vabastamist

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksbiitel Paul McCartney.
Eksbiitel Paul McCartney. Foto: SCANPIX

Eksbiitel Paul McCartney kirjutas avaliku kirja Vene presidendile Vladimir Putinile, kus esitas palve vabastada 30 Greenpeace’i aktivisti.

Tegemist on keskkonnaorganisatsiooni nende liikmetega, kes võeti kinni Petšora merel Gazpromi naftaplatvormilt Prirazlomnaja või selle juures seisnud jäärmurdjalt Arctic Sunrise.

Muusiku koostatud dokument jõudis Lenta.ru toimetusse Greenpeace’i pressiteenistuse kaudu.
«Austatud Vladimir, loodan, et olete seda kirja saades hea tervise juures. Ma kirjutan Teile 28 Greenpeace'i aktivistist ja kahest ajakirjanikust, kes vaevlevad Murmanskis (Kiri on kirjutatud enne nende üleviimist Peterburi, PM). Loodan, et Te pole vastu sellele, et niisuguse teema tõstatasin.»

«Minu venelastest sõbrad räägivad, et mõningates ringkondades näidatakse aktiviste Venemaa vaenlastena, kes täidavad lääne valitsuste tahtmist, aga ka inimestena, kes ohustavad Arktika naftaplatvormide personali julgeolekut.»

Paul McCartney kinnitas, et tema teada pole Greenpeace mitte mingi Vene-vastane organisatsioon.
«Nad ärritavad peaaegu kogu aeg ühe või teise riigi valitsust. Seejuures ei võta nad mitte kunagi ega mitte kuskil maailmas vastu raha ei valitsustelt ega ettevõtetelt.»

Muusiku sõnul on tegemist täiesti rahumeelsete inimestega. See, et tegemist pole piraatidega on nüüdseks kindel. McCartney sõnul on aktivistid nõus oma tegude eest vastutama. »Kas tõesti pole probleemile sellist lahendust, mis rahuldaks kõiki osapooli?»

McCartney mõistab, et kohtusüsteem ja president töötavad teineteisest eraldi. «Kuid kas tõesti poleks võimalik kasutada oma mõjuvõimu selleks, et kinnipeetud pääseks oma perede juurde?» küsis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles