Soomes jõuti kokkuleppele - laialdast toetusstreiki ei tule

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi Airbus 330
Finnairi Airbus 330 Foto: SCANPIX

Tüli osapooled nõustusid riikliku lepitaja Esa Lonka ettepanekutega, mis puudutasid Finnairi toitlustustüli.

Homseks kavandatud laialdased toetusstreigid jäävad seega ära, vahendas yle.fi.

Lonka sõnul lahendati tüli nii, et toitlustamisega tegelev LSG Finland ja Lennundusala ametiühing (IAU) leppisid töötingimustes kokku. Praktikas tähendab see, et toitlustamisega seotud teenuste puhul järgitakse ka tulevikus sama  IAU töölepingut nagu seni.

«Palku ei peaks seega mingid muudatused ees ootama,» ütles riiklik lepitaja.

IAU esimees Juhani Haapasaari on lahendusega rahul. Ta kiitis tõsiasja, et töötajate palgad ei muutu ja lepingusse lisati ka tööhõive- ning kasvuleping. Eriti suureks saavutuseks pidas ta asjaolu, et tööandjate plaan vahetada välja töötajate kollektiivlepingud teoks ei saanud.

LSG oleks tahtnud vahetada IAU töölepingu välja Teenindusvaldkonna ametiühingu lepingu vastu. Haapasaari loodab, et tänane otsus summutab muude firmade vastavaid plaane.

Läbirääkimised IAU ja LSG Finlandi vahel venivad lubatuist pikemaks. Nende tulemustest avalikustati üldsust pärast kella 14.

Tüli toitlustusteenuste pakkumise ümber puudutas 400 töötajat. Laiaulatuslikud toetusstreigid ähvardasid seisata lennuliikluse ja kaubaveo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles