Video: üheksa päeva meeleavaldusi Kiievis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhanded ukrainlased seisid Kiievi tänavatel, trotsidel külma ilma, vahendas Reutersi video. Rahva seas oli valitsusvastaseid, kes pole rahul ametivõimude otsusega mitte allkirjastada Euroopa Liiduga assotsiatsioonilepet Vilniuses toimuval ELi idapartnerluse tippkohtumisel.

Palju rahvast kogunes Iseseisvuse väljakule. Lääne-Ukrainast Lvivist Kiievisse saabunud Dzvinka rääkis, et ilmselt tuleb Maidanil (Iseseisvusväljak) seista seni, kuni juhtkond muutub. «Ma ei taha olla koos Venemaaga tolliliidus. Ma tahan, et mu lapsed elaksid Euroopa riigis,» jutustas ta.

Meeleavaldajad moodustasid inimketi, tahtes sellega näidata Ukraina elanike soovi liituda Euroopa Liiduga. Kõik inimesed tahavad moodustada seda Ukraina ja Euroopa Liidu piirile, jutustas Lvivist pärit Roksolana.

Presidendi poolehoidjad ja need, kes tahavad suunduda Euroopasse, aga veidi hiljem, olid kesklinnas ühel teisel väljakul. Seal lehvisid Euroopa Liidu, Ukraina ja presidendi erakonna Regioonide Partei lipud. President Viktor Janukovõtši poolehoidja Olga rääkis, et ta tahab toetada oma riiki. «Ma tahan rääkida ukraina keelt ja tahan toetada oma Ukrainat, oma maad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles