Sisevägede sõdurid piirasid Maidani sisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees roogib Kiievis Iseseisvuse väljakul lund. Eemal paistavad Maidani sissepiiranud siseväelased.
Mees roogib Kiievis Iseseisvuse väljakul lund. Eemal paistavad Maidani sissepiiranud siseväelased. Foto: SCANPIX

Ukraina sisevägede peastaabi ülema asetäitja Aleksandr Oleštšenko kinnitusel pole nad saanud korraldust ajada laiali Iseseisvuse väljakule kogunenud opositsiooni poolehoidjad.

«Sellist ülesannet sisevägedel pole,» kinnitas ta väljaandele Ukrainskaja Pravda.

Täna hakkasid kesklinna, kus leiab aset eurointegratsiooni toetav Euromaidan, koonduma jõustruktuuride esindajad, nende hulgas ka sisevägede sõdurid. Nüüdseks on nad täielikult blokeerinud ligipääsud Iseseisvuse väljakule ehk Maidanile.

Opositsiooni esindajad võtsid toimuvat kui võimude ettevalmistust protestiaktsiooni jõuga laialiajamiseks. UDARi liider Vitali Klitško palus naistel ja laste väljakult lahkuda. Ta pöördus eriväelaste poole palvega «mitte täita kuritegelikke käsklusi».

Poksitšempioni ja opositsiooni ühe juhi Klitško arvates võib eriväelaste koondumist Maidanile pidada katseks avaldada psühholoogilist survet ja hirmutada. «Me kutsume kõiki kiiresti Maidanile. Mida rohkem meid siin on, seda kiiremini me purustame võimu plaanid.»

Batkivštšina fraktsiooni liider Arseni Jatsenjuk kutsus kokkutulnuid säilitama rahu ja soovitas mitte alluda provokatsioonidele. Ta oletas, et Maidani sõdurid ilmselt rünnata ei plaani, pigem püüavad blokeerida miitingute toimumispaika. «Nad ei tulnud selleks, et Maidan oma kätte võtta, vaid pigem on nende ülesandeks see sisse piirata, mitte anda võimalust tuua vett, süüa ja vajalikke asju ning et inimesed lahkuksid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles